
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Girne Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Murat Şenkul, seçilmesi halinde, Girne’yi yeniden önce Kıbrıs’ın, sonra Akdeniz’in incisi haline getireceklerini, yine turizmin başkenti olacağını söyledi.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, Şenkul bugün Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (Dev-İş) ziyaret ederek, görüş alış verişinde bulundu.
Şenkul’a ziyaretlerinde Girne İlçe Başkanı Ongun Talat ile milletvekilleri Fazilet Özdenefe, Fikri Toros ve Ürün Solyalı eşlik etti.
Ziyaretlerinde Girne bölgesi halkının yaşadığı sorunları ortaya koyan Şenkul, çözüm önerilerini sivil toplum örgütleriyle paylaştı. Pandemi ve ekonomik krize ek olarak Girne kentinin “bir cazibe kaybı yaşadığını” söyleyen Şenkul, bölge esnafının bundan olumsuz etkilendiğini ifade etti.













