Menü Altı
Menü Altı

Altuğra, Alzheimer hastaları ve yakınları ile bir araya geldi

Altuğra, Alzheimer hastaları ve yakınları ile bir araya geldi

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle, Alzheimer hastaları ve yakınları ile bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

 

Evrensel Hasta Hakları Derneği Merkezi’nde yer alan görüşmede, Alzheimer Derneği Başkanı İzlem Sönmez ve Prof. Dr. Füsun Yıldız da hazır bulundu.

 

Sağlık Bakanı Altuğra, burada yaptığı konuşmada, Alzheimer hastalarının daha kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri adına üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

 

 

 

Alzheimer Derneği’nin düzenlediği, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü farkındalık etkinlikleri çerçevesinde, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ile Alzheimer hastaları ve yakınları, bugün saat 14.00’te Evrensel Hasta Hakları Derneği Merkezi’nde görüştü.

 

 

 

– Altuğra: “Her yıl 10 milyon kadar insanın Alzheimer tanısı aldığını gözlemliyoruz”

 

Sağlık Bakanı Altuğra, Alzheimer Derneği’nin çalışmalarını ilgiyle izlediğini ve takdir ettiğini dile getirerek başladığı konuşmasında, Alzheimer hastalarının çok daha kaliteli standartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için bakım evlerinin bulunmamasının ülkedeki eksikliklerden biri olduğunu söyledi.

 

Alzheimer hastalarının emanet edilebileceği biri veya bir merkezin olmayışının onlara bakmakla mükellef olan insanların sosyal yaşamını da olumsuz etkilediğini anlatan Altuğra, hastaların çok daha kaliteli bir yaşam sürebilmeleri adına Sağlık Bakanlığı olarak üzerlerine düşeni yapmaya ve destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir