En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerManşetSon Dakika

Otobüslerinin güvenliği ve standartları konusunda uyardı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) 2017 yılında Dağ yolunda meydana gelen trafik kazasında bir okul otobüsü sürücüsü ve 2 öğrencinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, okul otobüslerindeki güvenlik ve standartlara dikkat çekti.

MMO Başkanı Ayer Yarkıner yaptığı yazılı açıklamada, o dönemde ziyaret ettikleri Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanına otobüslerin ve okul otobüslerinin standartları hakkında bilgilendirme yaptıklarını, Bakan Tolga Atakan ve müsteşarı Kemal Bağzıbağlı’nın konuyla ilgili tüzük değişiklik önerilerini Odadan talep ettiğini ve bu önerilerin Trafik Dairesi Müdürlüğüne verildiğini belirtti.

Dörtlü koalisyon bozulduktan sonra 2 yılda sonuçlandırılan standartlaşma ve regülasyonların saman altına sürüldüğünü savunan Yarkıner, bugün Girne-Lefkoşa yolunda bir okul otobüsünün yandığını ve can kaybı olmamasının büyük şans olduğunu kaydetti.

Araçların kullanım maksadına göre KKTC hariç, dünyanın her yerinde sahip olması gereken güvenlik standartlarının belirlendiğini ifade eden Yarkıner, otobüslerin de bu araç sınıflarından biri olduğunu kaydetti ve 2017 yılında yaptıkları öneriler ve 2018-2020 yıllarında hazırladıkları güvenlik ve standartlarla ilgili kurallardan “acil olarak alınması gereken tedbirleri” bir kez daha sunma gereği duyduklarını belirtti.

Yarkıner, ilgili Bakanlığın tensip buyurursa ihtiyaç duyacağı teknik desteği vermeye de hazır olduklarını bildirdi.

Yarkıner, acil olarak uygulanması gerekli tedbir ve standartları şöyle sıraladı:

“Okul Otobüslerinin sahip olması gereken güvenlik donanımlarını içeren tüzük acilen onaylanmalıdır. Onaylanan tüzük esaslarında da periyodik denetimlerin yapılması Milli Eğitim Bakanlığınca da planlanmalıdır. Bu maksat için Odamız destek vermeye hazırdır.

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu