Menü Altı
Menü Altı

BES: “Yenierenköy Belediyesi hükümetin ilk ciddi sınavı”

BES: “Yenierenköy Belediyesi hükümetin ilk ciddi sınavı”

(ER MEYDANI TV-ÖZEL): Mali kriz sonrasında tüm yöneticileri istifa eden ve anahtarı da İçişleri Bakanlığı’na teslim edilen Yenierenköy Belediyesi’nin durumu gündemin ilk sıralarındaki yerini korurken, Belediye Emekçileri Sendikası (BES), konuyu, “hükümetin ilk ciddi sınavı” olarak niteledi.

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya yazılı açıklamayla Yenierenköy Belediyesi’nin durumunu “utanç verici” olarak değerlendirdi; acil önlem istedi.

Yalınkaya, belediyenin sorunlarının yıllarca görmezden gelindiğini, seçilmiş belediye başkanının istifasından sonraki süreçte de yeterli irade ortaya konulamadığını, geçmişte BES’in kapıya kilit vurararak farkındalık yaratmaya çalıştığını anlattı.

“Ne yazık ki o günden bugüne kadar sorunların çözümü anlamında tarafların yeterince ortaya koyamadıkları niyet sonucunda dün itibari ile Yenierenköy Belediyesi Başkan Vekili ve 10 Belediye Meclis Üyesi görevlerinden istifa etmiş bulunmaktır” diyen Yalınkaya, şu anda hükümette bulunan 4 partimizin gerek başkanları, gerekse de parti yetkilileri Yenierenköy Belediyesi’nde yaşanan sorunları bildiğini kaydetti.

Mustafa Yalınkaya, “Özellikle seçim döneminde tüm siyasi partilerimiz de bölgeyi ziyaret edip yaşanan sıkıntıları birinci ağızdan, yani çalışanlardan dinlemişler ve hükümete gelmeleri halinde ortaya irade koyacakları yönünden taahhütler vermişlerdir. Şimdi bu taahhütlerin hayata geçmesi ve verilen sözlerin tutulması anlamında 4’lü koalisyonun önünde ilk ciddi sınavları durmaktadır” ifadelerini kullandı.

Yalınkaya, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri ile dün sabah görüştüklerini, bakandan gerekli adımların bir an önce atılmasını talep ettiklerini, karşılık olarak da gerekli adımların atılacağı ve sürecin sendika iler birlikte yürütüleceği sözü aldıklarını bildirdi.

BES Başkanı Yalınkaya, hükümetten beklentilerinin bu konunun acilen gündeme alınması ve somut olarak atılacak adımların en kısa sürede açıklanması olduğunu ifade etti.

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir