En Ust
Menü Altı
Menü Altı
Genelİç HaberlerKıbrısManşet

3’üncü Cumhurbaşkanı Eroğlu: Atakol, özgürlük ve egemenlik mücadelemizin ileri götürülmesine önemli katkı sağladı

3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eski dışişleri bakanı Kenan Atakol'un hayatını kaybetmesi sonrası yayınladığı mesajında Atakol'un önemli egemenlik mücadelesinde önemli katkılar sağladığını kaydetti

3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eski bakanlardan Kenan Atakol’un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. “Atakol özgürlük ve egemenlik mücadelemizin ileri götürülmesine önemli katkı sağladı” diyen Eroğlu, Atakol’un dostu olduğunu belirtti.

Eroğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Atakol özgürlük ve egemenlik mücadelemizin ileri götürülmesine önemli katkı sağladı”
Millî davamızın en zor ve en çetin dönemlerinde çeşitli Bakanlık görevlerini üstlenerek Halkımıza hizmet etmiş olan Kenan Atakol’un vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı görevlerini yapan merhum Kenan Atakol, 8 yılı benim 1985-1993 yılları arasında kurduğum hükümetlerde olmak üzere 13 yıl Dışişleri ve Savunma Bakanlığı görevinde bulundu.

Ulusal Birlik Partisi’nin kuruluşundan itibaren aynı çaltı altında buluştuğumuz, aynı hedefler doğrultusunda çalıştığımız Kenan bey, saygın, dirayetli, bilgili, bir dostumuz, arkadaşımız idi.

Kurduğum hükümetlerde gönül huzuru içinde Dışişleri ve Savunma Bakanlığı görevini verdiği Kenan Atakol, Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve egemenlik mücadelesini gayet başarılı bir şekilde savunmuş ileri götürülmesine önemli katkılarda bulunmuştur.

Duyduğum derin üzüntüye rağmen, yaşamakta olduğum sağlık sorunu nedeniyle merhum Kenan Atakol’un cenaze törenine katılamayacak olmanın da ayrıca üzüntüsünü yaşıyorum. Merhum Kenan Atakol’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve tüm Kıbrıs Türk halkına başsağlığı diliyorum.
Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

Diğer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir




Enter Captcha Here :

Başa dön tuşu